2010. július 29.

Borzaskák

Tudom, nem nagy szenzáció, de mégis lenyűgöznek ezek a borzas karkötők! A mintát már régóta nézegettem és tegnap eljött az idő a megfűzésére is. Három példányig meg sem álltam, annyira elkapott a láz, pedig nagyon munkaigényes és gyöngyfaló darabok. Előnye viszont a roppant egyszerű minta, pedig első ránézésre bonyolultnak látszik. Az az igazság, hogy élőben és felvéve sokkal jobban néz ki ez a karkötő, de csak így tudtam lefényképezni!

2010. július 26.

Hétvégi termés

Megszűnt a kánikula és a kellemesen hűs szobában alkothattam végre! A bőségesen felhalmozott gyöngyökből alig tudtam választani. Először készítettem memóriadrótra kétsoros karkötőt távtartóval és kapoccsal. (Legközelebb kipróbálom 3 sorossal is.) Mostanság a gyöngykupakok a kedvenceim - lehet, hogy túlzásba is estem velük?


Ők hárman régebben készültek ugyan, de úgy gondoltam megérdemlik a nyilvánosságot. A lila tűzzománc szettet az én drága Lillukámnak készítettem, aki az unokahúgom nagy kislánya.
 


2010. július 17.

A kezdetek

Tegnap véletlenül bukkantam rá ezekre a képekre, melyek ékszerkészítő tevékenységem kezdeti lépéseit dokumentálják. 2006 augusztus - nagyon rég volt!
Tudom, mennyire béna maga a fotó - a munkadarabokról nem is beszélve, de akármilyen csúnyácskák, ők is az enyémek és ugyanolyan szeretettel, izgalommal készítettem, mint a mostaniakat. Ráadásul, arra is emlékszem, mennyire tetszettek akkoriban!
Mindenki kellő megértéssel szemlélje őket!

2010. július 14.

Medálosok

Viszonylag nem régen fedeztem fel ezeket a szivárvány minden színében kapható, előre gyártott organza nyakláncalapokat, ráadásul lánchosszabbítóval ellátva. Közben annyira elhatalmasodott már rajtam az utánuk való keresgetés és vásárlás, hogy mára már egész pazar készlettel rendelkezem belőlük. (Gyöngyökről és egyéb kellékekről nem is beszélve!)
Az igazsághoz hozzátartozik, hogy némelyiknek elég pici vagy idétlen a kapcsolója, így szükség esetén lecserélgetem őket. A medálok közül  most a gyöngyházasak a kedvenceim, amiket többféle színben és formában lehet beszerezni. Nemcsak organza szalagon, hanem egy fekete bőrláncon is jól mutatnak.
 



Aztán rájöttem, hogy magam is készíthetek medálokat egy-egy nagyobb különleges formájú "gyöngy" és némi fém köztes vagy gyöngykupak segítségével. Ezeket a medálos láncokat ajánlani tudom minden kezdő ékszerkészítőnek, mert viszonylag könnyen és hamar készíthetünk jópofa, tetszetős darabokat.


2010. július 11.

Variációk egy témára

Mostanság ezek a négyzet alakú üveggyöngyök a kedvenceim. Sajnos, csak ezt a három színt sikerült eddig beszereznem, és borsos ára miatt csak ennyit vettem meg. Az ezüst csövek, mint köztes elemek nagyon népszerűek, több színben, méretben lehet kapni. (A házi dizájnerem tetszését annyira azért nem nyerte el!)
Csak megjegyzem: a pirossal nagyon sokat bíbelődtem mire elnyerte végleges formáját, bár lehet, hogy a ráfordított idő egyáltalán nem látszik meg rajta!
A három lánc közül a kék-zöld variációt mindenképp megtartom magamnak, mert teljesen odavagyok érte!

2010. július 10.

Kincsvadászat

Azért csak meglesz az eredetinek szánt bejegyzésem!
Szóval: csütörtökön Pesten voltunk és bár shoppingolós, nézelődős útnak terveztük, engem csak a gyöngymániám hajtott egész nap! Tervem szerint csak a "Gyöngykuckót" akartam meglátogatni, de ha már beteszem a lábam a Westendbe, mégsem hagyhatom ki a Kreatív Hobby boltját. (Nos, így utólag azt kell mondjam, nyugodtan mellőzhettem volna! Mindösszesen 14 szem gyönggyel és 10 db medálvezetővel távoztam!)
A "Gyöngykuckóban" szerencsére ráleltem amiért mentem, de erősen frusztrált, hogy még a végén félig üres kézzel megyek haza. Így aztán még délután beugrottam a "Gyöngyházba" a Blahán. Ajánlom mindenkinek, aki tutira akar menni gyöngyvásárlást illetően, ki ne hagyja ezt a boltot a világ minden kincséért sem!
Szegény párom hősiesen nézelődött a környéken, hogy azt a röpke egy órát (vagy többet?) teljes eufórikus állapotban tölthessem. 
De megérte ám! Íme egy kis ízelítő a zsákmányból!



2010. július 9.

Bosszúságok sorozata

Azzal kezdődött, hogy reggel, amikor megnyitottam az oldalam döbbentem vettem észre: az én gyönyörűséges pillangóim elszálltak, s velük együtt az egész sablon, amit oly nagy gonddal választottam ki! Némi ide-oda kattintgatással rájöttem, a sablont kölcsönző oldallal van a hiba (már ha jól értelmeztem).
Újabb 1-2 óra elteltével meglett az új dizájn, ami a végeredményen egyáltalán nem látszik, de egyszerűen ilyen őrjítően babrálós vagyok!
Aztán jött volna az újabb bejegyzés, de az istennek se engedett írni... Egész nap kínlódtam, telefonos segítséget is próbáltam kérni, de egyszerűen nem ment! Most, lassan éjfél magasságában talán összehozom ezt a bejegyzést, (mondanom sem kell nem "szabályosan" íródott).
Lehet, hogy az összevissza kattintgatásaimmal én babráltam el az egészet?Tuti!

2010. július 4.

Gyöngymánia


Másfél napja szöszmötölök a bloggal, de nagyon lelkes vagyok! Persze a főzőcskén kívül semmi házi munka, lassan hozzánövök ülepileg a székhez és gyűröm rendületlenül a blogírás ezer rejtelmének felderítését. Az a baj, hogy mindent azonnal akarok, egyszerűen telhetetlen vagyok! (Na, lesz ez sokkal mérsékeltebb is, magamat ismerve!)
Mint előző bejegyzésemben utaltam rá, ez az oldal főleg az ékszerkészítési mániámról szól. Fantasztikusan nagy szerelem ez, és már bőven kimeríti a szenvedély fogalmát is! Persze ehhez szükségeltetik egy olyan társ, aki nem veri az asztalt, ha nincs melegétel az asztalon, angyali nyugalommal kerülgeti és szedegeti utánam az elgurult gyöngyöket, sőt még tanáccsal is ellát, ha véleményét kérem egy-egy munkadarab készítése közben. Aztán kell egy olyan barátnő, akinek teljesen véletlenül ugyanez a szenvedélye és fantasztikusan tudjuk egymást lelkesíteni! Az én nagy szerencsémre vannak olyan barátaim és rokonaim, akik elismeréseikkel, biztatásaikkal mindig megtámogatnak és szeretgetnek a gyöngyeimmel együtt. Pedig: nem álszerénységből mondom, de a 10-es skálán még az 5. fokozatot sem értem el a gyöngyfűzők népes táborában! Állandóan böngészek a neten (már amikor nem gyöngyözök!) és elképedve látom mit tudnak egyesek! Na, az aztán maga a csoda!
Nos, ez a szett, nyaklánc és fülbevaló - szerénységem produktumai - a múlt hét alkotásaiból valók. Majd megmutatom a többit is szép sorjában...

2010. július 3.

Az első lépések

Nos, a mai napon én is belépek a blogírók táborába... Őszintén szólva, elég hosszú "kihordási idő" után lett meg az én drága "Gyöngyéletem" és elég bizonytalannak érzem az első lépéseket. Csak azt az elcsépelt, de nagyon igaz közhelyet tudom felhozni mentségemre miszerint minden kezdet nehéz! Igazából én egy honlapot álmodtam meg magamnak, és nem is tettem le róla, de eszméletlenül lassan haladok vele. Addig is elkezdem a blogomat, hogy legyen már végre valami produktum!
Ez a blog elsősorban az én kreatív hobbimról szól, ahol első helyen az ékszerkészítés áll immár negyedik éve. Sokféle technikát kipróbáltam már az üvegfestéstől a szalvétázáson át a képeslap készítésig, de a gyöngyök teljesen lenyűgöznek, és mára már "függőnek" mondhatom magam.
Az én örömet adó hobbim világába invitálom nagy szeretettel kedves olvasóimat, akiknek száma reményeim szerint időről-időre növekedni fog.


Magamról

Kormos Katalin vagyok és nagyon szeretek "kreatívkodni". Mostanság leginkább ékszerkészítéssel foglalkozom.

Ha kérdésed van, keress meg nyugodtan: www.kormikati@freemail.hu

Rendszeres olvasók