2010. október 22.

Csecsebecsék

A hét slágerei ezek a mobilfityegők és kulcstartók szárnyaló pillangókkal és virágokkal, szerető és védelmező angyalkákkal, csilingelő csengőkkel és állatkákkal -- egyszóval az én kis aranyos csecsebecséim! Annyira élvezetes volt matatni velük, hogy csuda! Olyan helyesek és szépek a kis gyöngykupakok például az angyalkákon! (Felkutattam ám az arany színű szárnyak lelőhelyét is, hogy karácsonyra olyanok is legyenek.)





2010. október 17.

Szedres álom

Nos, hogy az elkészült nyaklánc mennyire lett "álom", azt nem az én tisztem eldönteni, de ezek a szeder színű üveggyöngyök nekem mindenképp álomszépek! Bizonyára elfogult vagyok, de annyira imádom ezeket a nagy, tökéletesen sima felületű üvegcsodákat! A pillangó (farfalle) gyöngyök is a gyengéim közé tartoznak, főleg ez a lila színű. Nem azért mondom, de a valóságban sokkal szebb ez a szett, mint a képen. Az átlátszó, ezüst közepű pillangó gyöngyökkel próbáltam kicsit oldani a lánc komor színvilágát. A füliket eredetileg másképp álmodtam meg. Szombaton sikerült szereznem ilyen színben, ugyanebből az anyagból nagyon tetszetős csiszolt szívecskéket. A nagy csalódás viszont itthon ért, mivel nem függőlegesen, hanem vízszintesen van a furatuk. Szóval, ezt még ki kell agyalnom, és akkor majd lecserélem a fülbevalókat.

2010. október 10.

A véletlen szülötte

Egészen más elképzelésem volt, amikor leültem végre egy kicsit gyöngyözni. Aztán véletlenül "belebotlottam" ebbe a tibeti ezüst medáltartóba, ami már régóta itt várakozott az egyik dobozka alján testvérkéivel együtt. Nekem olyan keleties, indiai hangulatú, bár ennek  a kék színvilág kissé ellentmond... Készítettem hozzá fülbevalót is, de sajnos az lemaradt a képről!

Magamról

Kormos Katalin vagyok és nagyon szeretek "kreatívkodni". Mostanság leginkább ékszerkészítéssel foglalkozom.

Ha kérdésed van, keress meg nyugodtan: www.kormikati@freemail.hu

Rendszeres olvasók