2011. február 20.

JÁTÉK mobilékszerekkel

A mobilékszerek fogalom körébe sorolom azokat a mindenféle lígő-lógó csecsebecséket, amelyek főleg gyöngyből készülnek egy-egy fémfityegő vagy valamilyen akrilforma kiegészítésével.
A kezdeti, mobilfüggőre akasztott darabok kimondottan a mobiltelefonok díszítését szolgálták, de a nagyobb méretű, karabinerre, delfinkapocsra szerelt változatokat táskára, hátizsákra, tolltartóra vagy neszesszerre is aggathatjuk. Aztán kulcstartóként is remekül funkcionálhatnak egy kulcstartókarika felszerelésével.
Na, és most következik a játék! Aki a fent említetteken kívül leírja nekem, hogy mire használható, illetve hová akaszthatóak még ezek a mobilékszerek, részt vesznek egy sorsoláson, ahol 5 db mobilékszer talál gazdára. A legötletesebb javaslat pedig különdíjban részesül!
Nem kell mást tenni, csak ehhez a bejegyzéshez egy hozzászólásban elküldeni az ötletet! Határidő: március 1. A sorsolás eredményét március 6-ig közzéteszem itt a blogon.
Inspirációnak álljon itt néhány kép! Várom az ötleteket!



2011. február 12.

A mai termés

Ugyan még nincs vége a napnak, de sietek publikálni a mai "termést"! :))
Az utóbbi hetek ékszerkészítő tevékenységemnek arányát is hűen tükrözi ez a kollekció: 3:1 a fülbevalók javára.


2011. február 6.

Tavaszváró ibolyák

Ez a karkötő a tavaszvárás jegyében született, s az ötletet tegnap esti neten való barangolásomnak köszönhetem. Valahol egy külföldi oldalon (Említettem már ugye, hogy mennyire szeretek nézelődni a nagyvilágban?) fedeztem fel egy hasonló karkötőt, de ott a teklák helyett csiszolt gyöngyök voltak és a fityegők sem teljesen ilyenek, bár szerénytelenség nélkül állítom, az enyémek szebbek! 
Nos, amikor megpillantottam ezt a karkötőt két dolog jutott rögtön az eszembe:
ibolyák és azonnal csinálnom kell egy hasonlót! Mit egyet, mindjárt kettőt: egy három- és egy négysoros példány készült legnagyobb örömömre! Igaz, az éjfélt már rég elütötte az óra mire meglettek, de egy egész rét virágzó ibolyával a lelkemben térhettem nyugovóra!

Őszintén szólva, felvéve sokkal, de sokkal jobban mutat, mint itt a képen!

2011. február 1.

"Jaj, már megint virágok!"

"Jaj, már megint virágok!" Legalábbis úgy gondolom ezzel a felkiáltással díjazza majd mostani bejegyzésemet az a néhány olvasóm, aki megtisztel a figyelmével. Igazán nem szeretnék senkit elűzni az oldalamról, (SŐT!) de egyszerűen nincs jobb mentségem: még mindig tombol a virágmániám! Pedig tudok ám, és nagyon szeretnék másfélét is alkotni, de egyre pompásabb virágokat sikerül szereznem hála Renikének, és mindig újabb és újabb variációkon töröm a fejem.
A lánc virágmedállal megoldást már külföldi oldalakon is láttam, de kedves barátosném is biztatott, hogy készítsek egy szettet.
Nos, a hétvégén megcsináltam, ez lett a végeredmény! (Azt végképp nem értem, miért vonzódom ennyire a türkiz színhez, mikor soha nem viselek ilyen ruhadarabot? Ugyanakkor előszeretettel választok ilyen színű gyöngyöket.)
 

Magamról

Kormos Katalin vagyok és nagyon szeretek "kreatívkodni". Mostanság leginkább ékszerkészítéssel foglalkozom.

Ha kérdésed van, keress meg nyugodtan: www.kormikati@freemail.hu

Rendszeres olvasók