2014. július 24.

Virágos fülik

Mint tudjátok, az általam készített ékszerek között a szívem közepét a virágos fülbevalók töltik be!
Már nagyon régen nyíltak nálam ezek a kedves virágocskák, így tegnapelőtt elővettem a "kertet" és ezek a szépségek születtek.
Meg kell jegyeznem, nehéz szülés volt.... Lehet, hogy már nagyon elszoktam tőlük? :))


2014. július 21.

Egy kis cukiság

Megkívántam a fürtös fülcsit...

 .....ez lett a végeredmény! :))

2014. július 13.

Karkötőözön

Viszonylag régen mutattam karkötőket, pedig mostanság nagyon sokat készítek (és viselem is!)
Erős gumis damilra fűzöm a gyöngyöket, mert így egyrészt könnyen viselhető, másrészt nagyobb teret ad a méretbeli különbségeknek. Többnyire egy-egy kis fityegő is kerül rájuk, mert annyira szeretem őket! :))
Szerencsére nemcsak én, hanem a Katkagyöngy kedvelők is szívesen viselik ezeket az ékszereket. Így aztán majdnem minden nap készül egy-egy darab, hogy nehogy kiessek a lelkesedésből és a lendületből! :))

 

2014. július 6.

Fülcsinap

Az úgy volt, hogy csütörtökön szépen elpakoltam az íróasztalról a gyöngybazárt. Mondhatnám azt is: megszüntettem a d...ólt, mert már eszméletlen állapotok uralkodtak. Persze, a káosz nemcsak az íróasztalt érintette, hanem az egész kisszobát. Beszereztem a Lidl-ben 3 nagyobb és 6 kisebb csinos műanyag dobozt: "Lesz itt olyan rend, hogy na!"
Ami a rendet illeti, maradjunk annyiban, hogy átrendeződött a bazár, így megint törhetem a fejem, mit, hová pakoltam! :))
Feltett szándékom volt, hogy megőrzöm ezt a látszólagos rendet... le is tettem a nagy esküt: "Minden gyöngyözés után szépen mindent elpakolok az asztalról, mielőtt nyugovóra térek!"
Az ígéretet leginkább úgy tudtam megtartani, hogy kerek 2 napig csak "fejben" gyöngyöztem! :)
Na, tegnap este aztán nem bírtam tovább! Gyorsan elővettem a dobozokat, szerszámokat, mondván: csak csinálok egy-két fülcsit!
Ez lett a termés! :)) Viszont hajnalban, ígéretemhez híven, mindent szépen elpakoltam! :))








2014. július 1.

Az alkotó öröme

Sokszor elmondtam/leírtam már, hogy a "gyöngyözés" az én örömet adó hobbim, a legjobb nyugtató, amit vény nélkül lehet kapni.
Jó magam ritkán hordok ékszert, de a fentiekből eredően mégis az ékszerek bűvkörében telnek napjaim. Amúgy is molyolós típus lévén, sokáig babrálgatok, amíg megszületik az a bizonyos ékszer ... nemcsak a kezemmel, de szememmel, lelkemmel simogatva minden egyes darabot. Nagyon elvétve az is előfordul, hogy nem tudok megválni valamelyik "remektől". :))
Nekem az a legnagyobb öröm és elismerés, amikor visszajelzést kapok, hogy szívesen viselik a "katkagyöngyöket", vagy meglátom őket "élőben" valakin.
A legutóbbi szívemnek kedves visszajelzést most megosztanám Veletek:

"Az ékszerek csodaszépek lettek, pont olyanok, amilyeneket szerettem volna.
Gondolom a kisfiam megint elhalmoz bókokkal, hogy anya milyen szép fülbevalód van.
Az egyik bölcsis csoprttársnője meg már most odavan a fülbevalóidért, mert akárhányszor azokban megyek mindig azokat nézegeti és fogdossa. "

Íme Brigi legutóbbi "kincsei":

Magamról

Kormos Katalin vagyok és nagyon szeretek "kreatívkodni". Mostanság leginkább ékszerkészítéssel foglalkozom.

Ha kérdésed van, keress meg nyugodtan: www.kormikati@freemail.hu

Rendszeres olvasók