Üvegfestés

Kreatív tevékenységem első állomása a lehúzható üvegmatricák festésével kezdődött. Nagyon kedvelem, mert sokféleképpen és sokmindenre lehet használni. Azóta már kipróbáltam a hagyományos üvegfestéket is, sőt előfordult, hogy a kettőt kombináltam.
Időnként - újabb és újabb ötleteket látva és kigondolva - előveszem, mert képtelenség megúnni ezt a technikát. (Jegyzem meg: a gyerekek is nagyon szeretik!) A jó minőségű festékkel készült matricák vízállóak és remekül ellenállnak még a tisztítószereknek is.
 A konyha és a fürdőszoba a lakás azon helyiségei közé tartoznak, amely kiválóan alkalmas terep az üvegmatricázáshoz. A fürdőszobánk felújítása előtt például vidám matricákkal igyekeztem "feldobni" az igencsak leamortizálódott helyiséget. De vidám kitűzőket is készíthetünk kedvenc szobanövényeink mellé vagy különleges, szép formájú üvegeket is díszíthetünk vele, nem is szólva a fűszertartó- és befőttes üvegekről.


Kedvenceim a mobilok és az ablakdíszek, amiket merev, ún. írásvetítő fóliára (többféle vastagságban kaphatók) festjük. Ötlettől, mintától függően kombinálhatók rafiával, fapálcával, bársonyporral, gyöngyökkel, stb. Akaszthatjuk, illetve tehetjük őket az ablakra, vagy a lámpára. 
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Magamról

Kormos Katalin vagyok és nagyon szeretek "kreatívkodni". Mostanság leginkább ékszerkészítéssel foglalkozom.

Ha kérdésed van, keress meg nyugodtan: www.kormikati@freemail.hu

Rendszeres olvasók